Index Vakbarát Hírportál

Bíróság elé kell állnia Berlusconinak

2011. február 15., kedd 11:50 | aznap frissítve

Egy olasz bíróság úgy döntött, hogy pert kell indítani Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök ellen. Berlusconit azzal vádolják, hogy fizetett egy 17 éves lánynak szexuális szolgáltatásaiért, majd az ügyet megpróbálta eltussolni.

Cristina Di Censo bíró elmondta, hogy az eljárás április 6-án kezdődik majd egy milánói bíróságon.

A milánói ügyészek az előző héten fordultak a bírósághoz, hogy helyezzék vád alá Berlusconit fiatalkorúakkal fizetés ellenében folytatott szexuális kapcsolatai miatt.

Az ügyészség szerint több nőnek is fizetett szexért, köztük a 17 éves, Ruby nevű lánynak, aki az egyik olasz bárban táncosnőként dolgozik és többször is járt a Berlusconi villájában rendezett partikon. A vádak szerint az olasz kormányfő segített neki kiszabadulni, amikor a rendőrség lopás vádjával őrizetbe vette, ezért hatalommal való visszaélés gyanúja is felmerül az ügyészek szerint.

Berlusconi tagadja a vádakat, állítása szerint soha nem fizetett szexért, és politikai lejáratókampány indult ellene. Ügyvédei szerint a kormányfő nem élt vissza hatalmával, amikor Ruby szabadon engedését kérte, mivel úgy tudta, hogy a lány az egyiptomi elnök unokahúga, de később kiderült, hogy ez nem igaz. Berlusconi szerintük csupán kötelességét teljesítette, amikor egy állam vezetőjének segített, ezzel enyhítette az esetleges diplomáciai botrány esélyét.

Rovatok