Index Vakbarát Hírportál

Mubarakot az intenzíven ápolják

2011. április 12., kedd 18:08 | aznap frissítve

Kórházba szállították Sarm es-Sejkben Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, jelentették biztonsági források a BBC-nek. Az állami tévé este bemondta, hogy Mubarakot a kihallgatás közben szívproblémákkal kellett kórházba szállítani.

A kórház vezetése érkezése után azt állította, hogy a volt elnök állapota stabil, azóta azonban nem adtak ki újabb tájékoztatást. Egy egészségügyi minisztériumi forrás szerint Mubaraknak kisebb szívrohama volt, egy hét alatt felépülhet.

Mubarak február 11-i lemondása óta a Vörös-tengeri turistaparadicsomban tartózkodott, habár egyes hírek szerint Szaúd-Arábiában is járt gyógykezelésen. A 82 éves Mubarak egészségi állapota megromlott az elmúlt években, egy éve epeműtétet hajtottak végre rajta.

Az egyiptomi főügyész a békés tüntetők elleni erőszakért, illetve korrupció vádjával beidézte kihallgatásra Mubarakot és két fiát.

A január 25-e és február 11-e közötti demonstrációkban ugyanis mintegy 800 ember vesztette életét, és több ezren sebesültek meg a hatóságok szerint. Mubaraknak és fiainak közpénzek felhasználásával kapcsolatos vádakra is felelniük kellett a kihallgatáson.

A volt elnök két fiát, Alaa és Gamál Mubarakot sikerült kihallgatniuk az ügyészeknek. Mindkettőjüket hűtlen kezeléssel vádolják. Apjuk korábban azt mondta, hogy bankszámláik kivonatai bizonyítják majd, hogy nem jutottak törvénytelenül pénzekhez.

Rovatok