Index Vakbarát Hírportál

Megölték egy francia család öt tagját

2011. április 22., péntek 13:31

A francia rendőrök csütörtökön házuk terasza alatt megtalálták egy több hete rejtélyesen eltűnt asszony és négy gyereke holttestét Nantes-ban, a családfőt keresik a hatóságok, írja a Le Parisien.

A boncolás hivatalos eredményére még várni kell, de az elsődleges adatok szerint lőfegyverrel gyilkolták meg a 49 éves asszonyt, 21, 18 és 13 éves fiait valamint a 16 éves lányt. Hálózsákokban temették el a holttesteket, amelyek mellett a család két kutyájának tetemét is megtalálták.

A családról április eleje óta nem tudtak semmit, azt egyelőre nem tudni, hogy mióta lehetnek halottak. A nyomozás már kiderítette, hogy a keresett férfi április 14-én használta a bankkártyáját a Franciaország déli részén lévő Fréjus közelében, és ott találták meg pénteken az autóját is, amely napok óta egy hotel parkolójában állt.

Több jel is utal arra, hogy a férfinak köze lehet a gyilkosságokhoz, rendőri források szerint április elején ásót, hálózsákokat is vásárolt.

Az ötvenéves férfi vállalkozó volt, de az egyik meggyilkolt gyerek egyik barátja szerint soha nem lehetett nagyon tudni, hogy valójában mivel is foglalkozik. Az már kiderült a tanúvallomásokból, hogy sokszor hétfőn elment valahova, és csak pénteken érkezett haza, ezért sokan kettős életét gyanítanak.

Számos zavaros részlet van az ügyben. A családról a Reuters szerint több ismerősük is úgy tudta, hogy külföldre költöztek volna. A gyerekek iskolájába érkezett egy levél, miszerint nem mennek többet iskolába, mert apjukat Ausztráliába helyezték át, és ezért ők is vele mennek.

A férfi ráadásul egy levélben azt állította, hogy azonnali áthelyezés miatt Ausztráliába kell mennie, valójában pedig az Egyesült Államoknak dolgozó titkos ügynök, később pedig azt írja, hogy a DEA-nek, a drogellenes ügynökségnek dolgozik. Az ausztráliai szálnak ellentmondva azt is állítja, hogy az Egyesült Államokban kell tanúskodnia egy drogügyben.

Rovatok