Index Vakbarát Hírportál

Szennyezett kerozin a Tel-Aviv-i repülőtéren

2011. május 5., csütörtök 20:37

Nem szállhatnak fel a Tel-Aviv melletti nemzetközi repülőtérről a gépek az üzemanyag szennyezettsége miatt, közölte egy repülőtéri szóvivő csütörtökön.

Az intézkedés néhány tucat járat több ezer utasát érinti. Adar Avizár, a Ben Gurion repülőtér szóvivője elmondta, hogy a légikikötőt üzemanyaggal ellátó vállalat riasztotta a hatóságokat, hogy állítsák le a repülők tankolását a szennyeződés miatt. Az üzemanyag szűrésekor a kerozint szennyező idegen anyag maradt vissza.

A The Jerusalem Post angol nyelvű izraeli újság honlapja arról adott hírt, hogy Uzi Landau illetékes miniszter bejelentette: azonnali hatállyal felállítottak egy különbizottságot a körülmények kivizsgálására.

A hadsereg rádiója a repülőtéri hatóságokat idézve közölte: felszabadítják a légikikötő tartalék készletét, hogy a veszteglő gépek ismét felszállhassanak.

Mint a Ben Gurion szóvivője elmondta, a szennyezést kellő időben fedezték fel, így nem tankoltak az alkalmatlan kerozinból, és egyetlen levegőben lévő gépet sem kellett leszállásra utasítani.

Az izraeli média szerint a Tel-Avivba tartó gépek, amelyek onnan még továbbindulnának, előbb leszállnak Cipruson vagy Jordániában, hogy üzemanyagot vételezzenek.

Rovatok