Index Vakbarát Hírportál

Mára jósolták meg Róma pusztulását

2011. május 11., szerda 10:46

Több ezren menekültek el az elmúlt napokban Rómából, mivel egy szeizmológus május 11-re pusztító földrengést jelzett előre az olasz fővárosban.

Egy 1979-ben meghalt, autodidakta földrengéskutató Raffaele Bendani számításai szerint szerdán jelentős földrengés rázza meg Rómát. A tudós örökségét ápoló alapítvány vezetője szerint egyetlen dokumentum sem támasztja alá a dátumot, azt ennyire nyíltan nem határozta meg egyetlen jóslatában sem Bendani.

Ez viszont nem győzött meg egy csomó rómait, több ezren az elmúlt napokban pánikszerűen hagyták el a várost. Az ANSA olasz hírügynökség szerint több üzlet is bezárt szabadságra vagy betegségre hivatkozva. A máig vitatott megítélésű Bendani még életében több földrengést jelzett előre pontosan a bolygók állása alapján.

A római rendőrséghez rengeteg riadt telefon érkezett, ezért a városháza most ingyenesen hívható telefonszámon próbálja megnyugtatni a rémült polgárokat. A BBC jelentése szerint 18 százalékkal nőtt azok száma, akik mára szabadnapot vettek ki munkahelyükről.

Két éve, a Rómától száz kilométerre lévő L'Aquilát pusztította el egy földrengés, akkor a természeti csapásban 308 ember halt meg.

Rovatok