Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben Mubarak felesége is

2011. május 13., péntek 16:43

Egy egyiptomi hatóság pénteken elrendelte Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök feleségének 15 napig tartó előzetes letartóztatását - közölte a MENA egyiptomi hírügynökség. Suzanne Mubarakot az ellene folyó, illegális vagyonszerzéssel kapcsolatos nyomozással kapcsolatban tartóztatták le és vitték egy kairói börtönbe.

Az illegális vagyonszerzésekkel foglalkozó hatóság vezetője elrendelte Suzanne Thabet 15 napig tartó előzetes letartóztatását, az ellen folyó nyomozás miatt - közölte a MENA. A hetvenéves nőt azzal gyanúsítják, hogy pozíciójával visszaélve törvénytelen eszközökkel szerzett vagyont magának.

Az AFP francia hírügynökség az egyiptomi biztonsági erők egy tagjától úgy értesült, hogy Mubarak feleségét a Kairó külterületén található Kanater börtönbe szállítják. A nő letartóztatását azután rendelték el, hogy egy nappal korábban férjével együtt kihallgatták a vagyonszerzésükkel kapcsolatos nyomozás részeként.

Az volt az első alkalom, hogy az egyiptomi igazságügyi minisztérium alá tartozó hatóság nyomozói kérdezték Mubarakot és felségét. Mubarakot, akit egy Sarm es-Sejkben található kórházban őriznek, korábban a távozását követelő tüntetések ellen alkalmazott erőszakkal kapcsolatban hallgatta ki az ügyészség. Előzetes letartóztatását már többször meghosszabbították.

Kórházba került

Suzanne Mubarakot pár órával letartóztatása után kórházba vitték, mert szívrohamot kapott - közölte az egyiptomi állami televízió. Az intenzív osztályon kezelik, ugyanabban a kórházban, ahol férje is fekszik. A kórház igazgatójának elmondása szerint feltehetően szívrohamot kapott, valamint vérnyomásproblémáktól szenved. A hetvenéves nőt megfigyelésre benntartják - áll az igazgató közleményében.

Rovatok