Index Vakbarát Hírportál

Molotov-koktélos támadás egy kínai bankban

2011. május 13., péntek 06:18 | aznap frissítve

Legalább harminckilencen megsérültek, amikor Molotov-koktélt dobtak egy takarékszövetkezet fiókjára az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartományban, közölte a Hszinhua állami hírügynökség.

Helyi idő szerint reggel fél kilenckor valaki egy Molotov-koktélt dobott Tiencsu (Tianzhu) tibeti autonóm megye Vuvej (Wuwei) városában a helyi pénzintézet fiókjára, ahol éppen értekezletet tartottak.

Szemtanúk szerint a tűz elől legalább tízen kiugrottak a negyedik emeleti tanácsterem ablakán, másokat súlyos égési sérülésekkel hordágyon hoztak ki az épületből. A Hszinhua első jelentésében még több tucat halottról vagy sebesültről írt, de később azt közölte, hogy az áldozatok pontos száma ismeretlen.

A helyi kormányzat legfrissebb tájékoztatása szerint hat ember állapota súlyos, valamennyi sérültet kórházba szállították. A hatóságok hivatalos közleményükben "gyújtogatásnak" minősítették az esetet, de további részleteket az elkövetőről és a lehetséges indítékról egyelőre nem közöltek.

A People's Daily című kínai lap beszámolója szerint a robbanást és az azt követő tüzet a bank egyik elbocsátott dolgozója okozta. A férfi elmenekült a helyszínről.

Rovatok