Index Vakbarát Hírportál

Molotov-koktéllal támadtak egy athéni renőrörsre

2011. május 14., szombat 19:26

Két férfi és egy nő szenvedett égési sérüléseket egy Molotov-koktélos támadásban a görög fővárosban. A gyújtóbombát egy belvárosi rendőrségi épületnek szánták.

A sérültek állapota kielégítő. A Molotov-koktélt maszkos fiatalok dobták az épület felé, egy másikat pedig egy zsúfolt piac melletti szemétgyűjtőbe hajították. Két rendőrautó és egy motorbicikli is megrongálódott. Krisztosz Paputszisz polgári védelmi miniszter elítélte a támadást, amellyel szerinte társadalmi feszültséget akartak provokálni. A rendőrök még keresik a támadókat.

Az incidens három nappal azután történt, hogy a hatóságok felfüggesztettek beosztásukból négy rendőrt, miután tucatnyi ember megsérült a megszorítások elleni tüntetéseken, amikor a demonstrálók összecsaptak a rendfenntartókkal. A négy rendőrt levideózták, ahogyan egy már a földön fekvő tüntetőt ütnek és rugdosnak. A bántalmazott férfi állapota továbbra is kritikus. A most megtámadott, Exarchia kerületi kapitányságot már 2008-ban is megostromolták anarchisták, akkor egy 15 éves középiskolás tüntetőt agyonlőtt egy rendőr, ami után hetekig tartottak a zavargások a görög fővárosban.

Rovatok