Index Vakbarát Hírportál

AIDS-esekkel élt DSK szobalánya

2011. május 18., szerda 15:21

A nemi erőszakkal gyanúsított Dominique Strauss-Kahn IMF vezérigazgató 32 éves áldozata egy AIDS-eseknek fenntartott közösségi házban élt korábban.

A nyugat-afrikai emigránsként az Egyesült Államokba érkező nő korábban egy bronx-i házban élt, amelyet a Harlem Community AIDS United nevű szervezet szigorúan csak a HIV-vírussal fertőzött embereknek és családtagjainak tart fenn. Így nem kizárt, hogy a nemi erőszakkal vádolt IMF vezérigazgató is fertőzött lesz, írja a New York Post.

Mint arról beszámoltunk, meztelenül kergette lakosztályában, majd a fürdőszobában kényszerítette orális szexre, állítja Dominique Strauss-Kahnról a manhattani Sofitel szobalánya. Az IMF-vezér olyan sietve távozott a hotelből, hogy még mobilját és személyes tárgyait is hátrahagyta.

Ha bűnösnek találják, 18-25 év börtönre is ítélhetik. Az IMF-vezér tagadja a vádakat, ártatlannak fogja vallani magát.

A szobalány ügyvédje azt állítja, hogy védencének fogalma sem volt arról, hogy az őt megtámadó személy az IMF vezetője. Ezt azért volt fontos elmondania, mert egy közvélemény-kutatás szerint a franciák 57 százaléka úgy véli, hogy Strauss-Kahn egy összeesküvés áldozata lett. (Jó esély volt arra, hogy ő lesz a baloldal elnökjelöltje a következő franciaországi választáson.) Az ügyvéd a feltételezést nevetségesnek tartja.

Az USA pénzügyminisztere közben arról beszélt, hogy sürgősen új vezetőt kell választani az IMF élére.

Rovatok