Index Vakbarát Hírportál

Kinek a DNS-e folyt a szobalány blúzára?

2011. május 24., kedd 15:15

A New York-i rendőrség tagadta kedden, hogy Dominique Strauss-Kahntól származó spermanyomokat találtak volna annak a szállodai szobalánynak a ruháján, aki azzal vádolja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját, hogy másfél héttel ezelőtt megerőszakolta a hotelszobájában.

A rendőrség közleménye szerint a nyomozóknak egyelőre „nincs eredményük és információjuk” a DNS-vizsgálatról.Hétfőn több újságban is megjelentek olyan információk, amelyek szerint a 32 éves szobalány blúzának vizsgálatakor ondónyomokat találtak, amelyekből Strauss-Kahn DNS-ét azonosították.

A New York-i rendőrség szerint azonban még nem készült el a DNS-vizsgálat eredménye, így a médiában megjelet információkat nem tudták megerősíteni. Előzőleg az ügyben illetékes ügyészség szóvivője is visszautasította, hogy kommentálja a sajtóértesüléseket.

Dominique Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a New York-i repülőtéren, miután a szállodai szobalány azt állította, hogy meg akarta erőszakolni őt. A jelenleg házi őrizetben lévő francia közgazdász elleni vádemelésről múlt csütörtökön döntött egy amerikai vádesküdtszék.

Ennek értelmében Strauss-Kahn ellen szexuális támadás, nemi erőszak kísérlete és személyes szabadság korlátozása miatt emelnek vádat. A következő bírósági tárgyalást június 6-án tartják az ügyben.

Megkörnyékezték a szegény rokonokat?

Pénzt ajánlottak a Dominique Strauss-Kahnt szexuális bűncselekménnyel vádoló szobalány Guineában élő, szegény rokonainak a volt IMF-vezér támogatói, cserébe azért, hogy a nő elálljon az eljárástól - közölte kedden a New York Post című bulvárlap, aminek az üggyel kapcsolatos értesülései már több alkalommal megbízhatatlannak bizonyultak.

A szobalány az ügyészség védőőrizete alatt áll, így nem lehet közvetlenül kapcsolatba lépni vele, DSK támogatói ezért a hozzátartozóit környékezték meg egy "hétszámjegyű" összeggel - állította a lap egy francia üzletasszonyra hivatkozva, aki "szoros kapcsolatban áll Strauss-Kahnnal és a családjával".

A lap úgy tudja, hogy a szobalány rokonai az éhezéshez közeli szegénységben tengetik életüket egy Tchiakoulle nevű faluban, ahol az átlagos havi jövedelem mindössze 45 dollár (mintegy 8600 forint).

Szivárogtatni próbáltak DSK szerencsétlen pózáról

Dominique Strauss-Kahnról, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) múlt héten lemondott vezérigazgatójáról egy kompromittáló rendőrségi jelentést próbáltak meg kiszivárogtatni az elmúlt hónapokban Nicolas Sarkozy francia államfő közvetlen környezetéből - állította kedd délután megjelent számában a Le Monde.

A mértékadó francia liberális újság szerint a 2007-es elnökválasztás előtt készült néhány soros feljegyzésben az olvasható, hogy DSK-t egy rutinellenőrzés során "szerencsétlen pózban" lepték meg egy gépkocsiban, Párizs egyik fizetett randevúiról közismert nyugati részén.

Rovatok