Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas robbanás Gibraltáron

2011. június 1., szerda 06:36

Felrobbant egy üzemanyagtartály a gibraltári kikötőben; a detonációban 15 embert sebesült meg, közölte kedden a helyi rendőrség.

A robbanás a világ egyik legnagyobb óceánjáró luxushajója, az Independence of the Seas közvetlen közelében következett be, szemtanúk beszámolói szerint az egész hajó megrázkódott a detonációtól.

A robbanásban a luxushajó 12 utasa megsérült, és rajtuk kívül megsebesült két munkás és egy rendőr is.

A robbanást követően több emelet magas lángok csaptak fel. Az Independence of the Seas kapitánya azonnal reagált a vészhelyzetre, elkormányozta a hajót a tomboló lángok közeléből, és biztonságos távolságra, a nyílt vízen horgonyzott le újra. A luxushajó egyébként szombaton futott ki a dél-angliai Southamptonból 14 naposra tervezett körútra, négyezer utassal. A hajón utazók sérüléseit a fedélezti orvosok látták el.

A rendőrség kizárta, hogy terrortámadás történt volna, az elsődleges adatok szerint munkások dolgoztak a felrobbant tartályon, és a detonációt valószínűleg hegesztés közben keletkezett szikra okozta.

A Spanyolország déli csücskén fekvő, brit fennhatóságú Gibraltár repülőterén egy időre fel kellett függeszteni a járatok indítását és fogadását a lángoló tartályból felszálló sűrű fekete füst miatt.

Rovatok