Index Vakbarát Hírportál

Alec Baldwin polgármester lenne New Yorkban

2011. június 9., csütörtök 06:42

Mivel Anthony Weiner, a 2013-as New York-i polgármester-választás demokrata esélyese a héten egy szexbotránnyal lenullázta magát, megnyilt a lehetősége az új pályázóknak. Elsőként Alec Baldwin filmszínész jelentette be, hogy fontolóra vette a jelöltséget.

Baldwin, aki közismert balos nézeteiről, még a 30 Rock című nagysikerű tévésorozatot is, írja az első Ipadra optimalizált amerikai napilap, a Daily.

A lapnak Baldwin egyik barátja beszélt arról, hogy Weiner bukása "átmozgatta" a mezőnyt, és a lassú beszédéről is ismert filmszínész úgy érzi, lenne esélye New York-ban, ahol a demokratáknak jól ismert jelöltre lenne szüksége.

Baldwin amúgy New York államból származik, New York egyik Long Island-i elővárosában, Massapequában született. A demokraták balszárnyához tartozó filmsztár a 90-es évek óta pedzegeti, hogy választott tisztségre vágyik, és hogy a politikában látja jövőjét. Baldwint tavaly New York állam kormányzásával kapcsolatban hozta szóba egy bulvárlap, de a pozíciót végül a demokrata Andrew Cuomo nyerte el. Januárban a színész a CNN-nek elmondta, hogy nagyon szeretne elnyerni egy politikai pozíciót és New Yorkban akar élni.

Rovatok