Index Vakbarát Hírportál

Pincéjében őrizgette férje feldarabolt holttestét

2011. június 12., vasárnap 10:46

Olaszországban fogták el azt a mexikói nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy Bécsben előbb a volt férjét, majd később a szeretőjét is megölte, a feldarabolt holttesteket pedig a pincéjében bebetonozta.

A két holttest maradványaira munkások találtak rá hétfőn egy bécsi ház pincéjében. A házban egy fagylaltozó működik, amelynek a gyanúsított a tulajdonosnője. Az egyik holttestről hamarosan kiderült, hogy a nő tavaly novemberben eltűnt szeretőjéé, a másikról pedig feltételezik, hogy a nő volt férjéé.

A vizsgálatok még nem zárultak le teljesen, de azt megállapították, hogy a férfit 2008-ban ölték meg. A házaspár akkor már elvált, de még együtt laktak a cukrászda feletti lakásban.

Az osztrák rendőrség nemzetközi elfogató parancsot adott ki a tulajdonosnő, a 32 éves Goidsargi Estibaliz Carranza ellen, akit pénteken le is tartóztatott az olasz rendőrség. A mexikói állampolgárságú, spanyol származású nő bevallotta a két bűntényt, és azt állítja, tettestársak nélkül követte el azokat. Mindkét férfival pisztolylövés végzett, ezeket feltehetően a volt férj fegyveréből adták le.

A sajtóban jégangyalként emlegetett nő, aki a lapokból tudta meg, hogy a holttesteket felfedezték, taxival menekült Bécsből Olaszországba, majd a határtól vonattal utazott tovább Udinéig. Ott összeismerkedett egy utcaművésszel, akitől szállást kapott, ám miután a sajtóból értesültek a körözésről, a taxis és az udinei utcaművész is bejelentést tett a rendőrségen. A nőt a művész lakásán vették őrizetbe.

A rendőrség közlése szerint egyelőre nincs arra utaló jel, hogy lett volna tettestársa a nőnek, de azért kihallgatják a bátyját, aki éppen Bécsben tartózkodott tavaly novemberben, a szerető eltűnése idején.

A nő azt állítja, mindkét férfi bántalmazta őt lelkileg és fizikailag is. Bejelentést csak a férj eltűnéséről tett, de azt állította, hogy a férfi csatlakozott a Hare Krisna-mozgalomhoz és vélhetően Indiában van.
Az osztrák rendőrség kérte a nő kiadatását, amiről az olasz hatóságok kilencven napon belül döntenek.

Rovatok