Index Vakbarát Hírportál

Gyanús járművet találtak a Pentagonnál

2011. június 17., péntek 16:37

Elhagyott, gyanús járművet találtak péntek reggel a Pentagon közelében lévő út melletti bokrokban, írja a CNN. A hatóságok lezárták a Pentagon körüli utakat, hatalmas dugók alakultak ki.

A járművet - egy 2011-es piros Nissant - bombaszakértők vizsgálták át, de végül nem találtak benne sem robbanó-, sem más gyanús anyagot, közölte Brenda Heck FBI-ügynök.

A járművet kapcsolatba hozták egy férfival, akit éjjel vittek el a rendőrök az arlingtoni temetőből, majd őrizetbe vették. A férfi hátizsákjában talált zacskókat még vizsgálják, Heck szerint "nem robbanó-, ismeretlen anyag" volt bennük. Heck szakterülete a terrorelhárítás, de állítása szerint nem emiatt vonták be az ügybe, hanem azért, hogy képviselje az FBI-t, ha bármilyen szövetségi törvényt érintene az ügy.

Heck elmondta azt is, hogy a húszas éveiben járó férfinak a hatóságok szerint nem voltak társai. Ennél bővebb információt nem adott sem a férfi személyazonosságáról, sem arról, hogy mit mondott a hatóságoknak. A férfit egyelőre nem vádolták meg semmivel.

David Schlosser rendőrségi szóvivő szerint a férfi nem volt együttműködő, amikor a kilétéről kérdezték, illetve azt próbálták tőle megtudni, mit csinált éjfél után a temetőben.

Rovatok