Index Vakbarát Hírportál

Al-Kaida támadást hiúsítottak meg Jemenben

2011. június 28., kedd 06:57

A jemeni biztonsági erők hétfői jelentése szerint egy al-Kaida támadást hiúsítottak meg a déli Áden tartományban. A Saba jemeni hírügynökség adta hírül, hogy hat férfi megpróbált behatolni a tartományba, amikor elfogták őket.

Létfontosságú és gazdasági létesítményeket szemeltek ki támadásaik célpontjául. A nemzetközi terrorhálózathoz tartozó támadók között különösen veszélyesnek tartott terroristák is voltak. A tartományban egy fontos kikötő és egy olajfinomító van.

Eközben Ali Abdalláh Száleh elnök pártjának egyik vezetője az al-Arabíja tévében közölte, hogy várhatóan kedden a jemeni televízió sugározza az államfő beszédét, amely az első lesz azóta, hogy Szaúd-Arábiában tartózkodik. Nem valószínű, hogy Száleh lemondási szándékát jelenti be – közölte a nyilatkozó.

Száleh hívei az utóbbi napokban ismét egyre gyakrabban azt hangoztatják hogy ő a törvényes, megválasztott elnök, és egészségi állapota egyre javul. A hónap elején az elnök megsebesült, amikor támadás érte elnök palotájának mecsetjét, és azóta Szaúd-Arábiában ápolják.

Rovatok