Index Vakbarát Hírportál

Ejthetik a DSK elleni vádakat

2011. július 5., kedd 15:22

A New York Post által idézett hatósági források szerint tarthatatlan az ügy, a szobalány szavahihetősége teljesen összeomlott. Könnyen lehet, soha nem derül ki, mi történt a hotelszoba mélyén.

Dominique Strauss-Kahn behűtheti a pezsgőt, hamarosan ejtik az ellene szóló vádakat - írja a New York Post. Az ügyben eddig áldozatként ismert szobalány szavahihetősége gyakorlatilag megsemmisült, a vádat pedig ügyészségi források szerint akár két héten belül is ejthetik.

Egy szavát sem lehet elhinni

"Mindannyian tudjuk, hogy ez az ügy tarthatatlan" - idéz a New York Post egy vezető nyomozót. "Már egyetlen szavát sem lehet elhinni a szobalánynak, ami nagy kár, mert így lehet, soha nem tudjuk meg, mi történt a hotelszobában."

A 32 éves guinei szobalány hitelességével kapcsolatban az ügy kirobbanásá követően sokáig nem voltak kétségek.

Gyanús telefonok

A nő aztán az esküdtszék előtt is hamis tanúvallomást tett, ezt később be is ismerte. A vádló ugyanis eredetileg azt állította, hogy miután a politikus erőszakoskodni próbált vele a luxuslakosztályában, amelyet a nő takarított, ő azonnal elhagyta a szobát és szólt a főnökének. Azóta bevallotta, hogy ez a vallomás nem volt igaz, és a 2806-os lakosztályban történtek után ő egy másik szobát kezdett el takarítani, majd visszatért a 2806-os lakosztályba, és azt is elkezdte kitakarítani, mielőtt a főnökének szólt volna az incidensről.

A The New York Times korábban arról írt,a nő a Strauss-Kahnnal való találkozása utáni napokban többször is felhívott egy bebörtönzött férfit, akivel arról beszélgettek, milyen haszonnal járna, ha beperelné a politikust. A nyomozók kiderítették, hogy ezt a bizonyos férfit 181 kilogramm marihuána birtoklásáért ítélték el, és az utóbbi két évben rendszeresen utalt pénzt a szobalány bankszámlájára, összesen körülbelül 100 ezer dollárt. Különösnek találták a nyomozók azt is, hogy a nő öt telefontársasággal állt szerződésben, amelyeknek havonta több száz dollárt fizetett ki. A nő vallomásaiban ragaszkodott ahhoz, hogy csak egy telefonja van.

A legjobb nyomozókat vezette félre

Arra is fény derült a nyomozás során, hogy a szobalány mást mondott a hatóságoknak, amikor politikai menedékjogot kért, és mást a nyomozóknak. Ez utóbbiaknak azt állította például, hogy a kérvényében egy korábbi erőszakolásra is hivatkozott, ám az ügyészség utána nézett, és nem találta nyomát ennek az esetnek a nő papírjai között, ahogyan a szobalány állítólagos nemiszerv-csonkításáról is ellentmondásos információkra bukkantak.

A New York-i hatóságoknak így azzal kellett szembesülniük, hogy az asszony a legjobb nyomozóikat vezette félre heteken keresztül, írja a New York Post.

"Erőszakoskodott Strauss-Kahn? Használt erőszakot? Történt egyáltalán bűncselekmény? Nem hiszem, hogy valaha is megtudjuk" - mondja a lap által idézett nyomozó.

Rovatok