Index Vakbarát Hírportál

Villámcsapás miatt szaladtak egymásba a kínai szupervonatok

2011. július 24., vasárnap 17:19

Még mindig folyik a mentés Kína Csöcsiang (Zhejiang) tartományában, ahol két szuperexpressz összeütközött szombat este. A balesetben 43-an meghaltak, 211-en megsérültek, de további áldozatok is lehetnek, írja a Sunday Times.

Több mint hatszáz tűzoltó dolgozik még mindig a mentésben, vasárnap délután is találtak még túlélőket, köztük egy néhány éves kisgyereket.

A baleset körülményeiről egyelőre annyit árultak el, hogy az egyik vonat egy villámcsapás miatt megállt a pályán, az utána érkező vonat pedig beleszaladt.

A baleset éppen egy viadukton történt, az első vonat négy kocsija lefordult a hídról, a másiknak pedig két kocsija siklott ki. A hat érintett kocsin összesen hatszázan utaztak, a két vonat 1400 utassal ütközött egymásnak Vencsou (Wenzhou) városnál.

Az egyik kisiklott kocsi szinte függőlegesen állt meg a levegőben. Többeknek sikerült kitörniük a vonat ablakát, és a hídról lelógó kocsikból kiugorva kisebb sérülésekkel megúszták.

A mentéssel egyidőben a vasúti pályát is javítják. A vasútügyi tárca vasárnapi közlése szerint a baleset miatt leváltották Sanghaj város vasútügyi hivatalának három vezetőjét. Mindhármuk ellen eljárás indult.

Rovatok