Index Vakbarát Hírportál

Megint elhalasztják DSK meghallgatását

2011. július 26., kedd 23:00

Ismét elhalasztották Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezér New York-i bírósági meghallgatását - jelentették be kedden a védőügyvédek.

Benjamin Brafman és William Taylor közölte, hogy augusztus 1-je helyett augusztus 23-ra tették át a meghallgatást, mivel az ügyészek még mindig vizsgálódnak. Az ügyvédek azt remélik, hogy a közel három hét elegendő lesz, és a manhattani körzeti ügyészeti hivatal ejti az ügyet.

Dominique Strauss-Kahnnak eredetileg július 18-án kellett volna a bíróság előtt. Ezt az időpontot később augusztus 1-jére módosították, így már másodjára szenved késedelmet a meghallgatás.

Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután a Sofitel szálloda egyik szobalánya, egy 32 éves guineai bevándorló, azt állította, hogy nemi erőszakot kísérelt meg ellene.

A Strauss-Kahn ellen emelt vádak azonban összeomlani látszanak, miután erős kételyek merültek fel a szobalány szavahihetőségét illetően. Kiderült, hogy a nő hazudott, amikor amerikai menedékkérelmében azt állította, hogy Guineában megerőszakolták, és a vallomását is megváltoztatta arról, mit csinált a szállodai incidens után.

A szobalány továbbra is fenntartja állítását, hogy DSK erőszakot követett el rajta. Naffissatou Diallo több mint két hónap hallgatás után a nyilvánosság elé állt, exkluzív interjút adott az ABC News televíziónak és a Newsweek hetilapnak.

"Igazságot akarok. Azt akarom, hogy börtönbe zárják. Azt akarom, hogy tudja: vannak olyan helyek, ahol nem használtja fel a pénzét és a hatalmát, aki ilyet követ el" - mondta Diallo az ABC Newsnak adott interjúban.

Strauss-Kahnt azonban valószínűleg nem fenyegeti börtön, mert Cyrus Vance manhattani ügyész fontolóra vette, hogy ejti a vádat a Diallo szavahihetőségével kapcsolatos aggályok miatt. A szobalány az ABC-nek elismerte, hogy hibákat követett el, de ezeknek szerinte nem kell megingatniuk a vádhatóságot.

Rovatok