Index Vakbarát Hírportál

Kiürítették az oslói központi pályaudvart

2011. július 27., szerda 09:37

Kiürítették az oslói központi pályaudvar egyes részeit egy gyanús csomag miatt - írja a norvég Aftenposten.

A rendőrséget arról értesítették, egy férfi egy csomagot helyezett egy el a pályaudvaron, majd elhagyta a helyszínt. A pályaudvart ezután evakuálták. Erről a pályaudvarról mennek járatok az oslói repülőtérre.

A rendőrség, miután megvizsgálta a csomagot, nem találta veszélyesnek azt. Szerintük semmi köze a pénteki merényletekhez. A csomagot egy robot segítségével szedték le a buszról.

A pályaudvarra robbanószer detektálására képes kutyákat is vittek. Az első jelentésekből az derült ki, a csomagot egy 25 és 30 év közötti, fekete ruhás, fehér sapkát viselő férfi hagyta ott.

A rendőrség szerda reggel kiadott egy hírt, mely szerint egy Breivikkel azonosuló, labilis személyiségű férfit nagy erőkkel keresnek. Később helyesbítést adtak ki, mely szerint téves volt a hír, valóban keresnek egy labilis idegállapotú férfit, de ennek sincs semmi köze a merényletekhez.

A norvég főváros a múlt pénteki kettős merénylet óta folyamatosan biztonsági készültségben van. A kormány tagjai a tervek szerint ma térnek vissza a kormánynegyedbe, ahol felrobbant a bomba pénteken.

Rovatok