Index Vakbarát Hírportál

Véres merénylet egy pakisztáni mecsetben

2011. augusztus 19., péntek 11:55 | aznap frissítve

Legalább ötven ember életét követelte egy északnyugat-pakisztáni mecsetben elkövetett öngyilkos robbantás, a merényletnek több mint száz sebesültje is van.

Az elmúlt néhány hónap legsúlyosabb pakisztáni terrorcselekményét az Afganisztánnal határos Haibár törzsi területen, Dzsamrúd településén hajtották végre, a támadást egyelőre senki sem vállalta magára.

Pakisztánnak ebben az északnyugati részben követelik a legtöbb halálos áldozatot az erőszakcselekmények az elmúlt hónapokban, azóta, hogy egy amerikai különítmény május elején megölte Oszama bin Ladent, az al-Kaida terrorszervezet térségben rejtőző vezérét.

Az urdu nyelvű helyi Express televízió beszámolója szerint a támadó, egy tizenhat év körüli fiú délután kettőkor léptette működésbe a testére szerelt robbanószerkezetet, amikorra 500-700 hívő gyűlt össze a mecsetben a pénteki nagyimára.

A televízió felvételein látszott, hogy a mecsetet romba döntötte a hatalmas detonáció, és feltehetően sokan rekedtek a romok alatt.

A merénylet sebesültjei közül negyven embert a közeli kórházakba vittek, míg ötven, válságos állapotban lévő sebesültet a félszáz kilométerre lévő Pesavar egyik kórházába indítottak útnak.

Rovatok