Index Vakbarát Hírportál

Strauss-Kahn visszakapta az útlevelét

2011. augusztus 25., csütörtök 23:16

Visszakapta csütörtökön útlevelét Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója, így bármikor szabadon elhagyhatja az Egyesült Államokat.

A bíróság a manhattani körzeti ügyészi hivatal előterjesztésére már kedden ejtette a Strauss-Kahn elleni, nemi erőszak kísérletéről szóló vádakat. Útlevelét azonban nem kapta vissza, mert az Egyesült Államok keleti partvidékét éppen a tárgyalás után rázta meg földrengés, és elővigyázatosságból kiürítették a hivatalokat is New Yorkban.

Dominique Strauss-Kahn azt tervezi, hogy a jövő héten Washingtonba utazik és találkozik volt IMF-s munkatársaival. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor tér vissza Franciaországba.

Strauss-Kahn volt az egyértelmű esélyese a jövő évi francia elnökválasztásnak, mielőtt május 14-én New Yorkban őrizetbe vették, mert az egyik hotel szobalánya, egy guineai nő azt állította, hogy a férfi meg akarta erőszakolni. A bíróság ugyan felmentette, de a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége már nem akarja, hogy Strauss-Kahn ismét szerepet vállaljon a francia belpolitikában.

Rovatok