Index Vakbarát Hírportál

Több mint kétszáz halottja van a kompbalesetnek

2011. szeptember 11., vasárnap 12:43

A komp túlterhelt volt, akadtak olyanok, akik bár utazni akartak, a hajó zsúfoltságát látva le is mondtak róla.

Több mint kétszáz halottat emeltek ki az óceánból vasárnapig a tanzániai partoknál, ahol még szombaton hajnalban süllyedt el egy komp több mint hatszáz utassal a fedélzetén. Az eddig megtalált 210 vízbe fúlt áldozatot - akik közül még 28 vár azonosításra - egy sportpályára vitték, ahol imámok és gyászoló hozzátartozóik imádkoznak értük.

A Spice Islander nevű vízi jármű Zanzibárról egy szomszédos szigetre, Pembára tartott, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett a nyílt tengeren, ahol sok az erős áramlat.

Szemtanúk elmondták, hogy a komp nagyon túlterhelt volt, és akadtak olyanok, akik bár utazni akartak, a hajó zsúfoltságát látva le is mondtak róla. A szerencsétlenség hírére sokan özönlöttek a kikötőbe, s szidták azokat, akik engedték, hogy a túlterhelt komp elinduljon az Indiai-óceánon.

A Spice Islander elméletileg 600 személyes, de arról nincs adat, hogy a szerencsétlenség idején hány utas lehetett a fedélzeten. A szombati katasztrófát követően több mint hatszáz túlélőt sikerült kihozni a partra.

Rovatok