Index Vakbarát Hírportál

Újabb leleplezések Berlusconi szexbotrányai körül

2011. szeptember 15., csütörtök 19:35

A Silvio Berlusconi körüli szexbotrány újabb érintettjei közül kiemelkedik Giampaolo Tarantini bari üzletember, aki az ügyészségi vizsgálat szerint 5 hónapon át - 2008 szeptembere és 2009 januárja között - körülbelül 30 fiatal nőt toborzott Berlusconi római rezidenciájára. Tarantini állítólag fizetett a hölgyeknek azért, hogy töltsék az éjszakát Berlusconinál, míg a többi gyanúsított a szállodai vagy az utazási költségeket állta. Tarantini a szolgáltatásáért cserébe azt várta az olasz kormányfőtől, hogy hozza kapcsolatba befolyásos vállalkozókkal.

"Sokat költöttem a Berlusconival való barátság ápolására. Mivel tudtam, hogy érdeklik a nők, hölgyeket vittem magammal az általa rendezett partikra, akiket mint a barátnőimet mutattam be. Azt már nem árultam el, hogy fizettem is nekik" - mondta Tarantini.

A bari üzletember neve az olasz miniszterelnökhöz kapcsolódóan egy másik ügyben is felmerült: az olasz hatóságok azt feltételezik róla, hogy több százezer eurót zsarolt ki Berlusconitól, megígérve, hogy hallgat prostituáltakhoz fűződő kapcsolatairól.

Rovatok