Index Vakbarát Hírportál

Slota szerint Magyarország fegyverkezik

2011. szeptember 23., péntek 13:44 | aznap frissítve

Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint a gazdasági csőd felé haladó Magyarország folyamatosan fegyverkezik. A politikus sajnálatosnak tartja, hogy ez a mai Szlovákiában senkit nem érdekel.

"Senkit sem érdekel, miért fektetnek be annyit a hadseregbe, amikor országuk alig él" – tette fel a magyar- és romaellenességéről elhíresült politikus.

"Komolyan kérdem: van-e az eladósodott Magyarországnak pénze arra, hogy ilyen általános hadsereget tartson fenn, amelynek részét képezi a modern légierő is" – tette hozzá az SNS elnöke. Közölte: a Magyar Köztársaság beruházásokat eszközöl a korszerű technikába, fegyverekbe, repülőgépekbe.

Slota azt állította, hogy a magyar hadsereg "kiadósan gyakorolja a Dunán való átkelést, s csak azt nem tudjuk, hogy előbb Ausztriába, vagy Szlovákiába akar erővel átkelni".

"Megdöbbentő és hibás, hogy ez a gazdaságilag tönkretett államocska újabb fegyverinjekciót kap az Egyesült Államoktól. Harminc darab Bell típusú helikopterről van szó, amelyet az USA szállít a magyar hadseregnek" – fejtette ki a politikus.

"Ezért bírálom szüntelenül Lubomír Galko szlovák védelmi miniszter és a Szlovák Köztársaság egész kormányának hozzáállását, mert alábecsülik déli szomszédunk törekvéseit. Ez az ország nem titkolja a trianoni szerződés megkérdőjelezését, tehát a közép-európai status quo megkérdőjelezését" – fejtette ki Slota.

Rovatok