Index Vakbarát Hírportál

Helmut Kohl találkozott a pápával

2011. szeptember 24., szombat 19:41

A Németországban tartózkodó katolikus egyházfő szombat délután magánkihallgatáson fogadta a német egység kancellárjaként ismert Helmut Kohlt. A német katolikus püspöki konferencia közleménye szerint a találkozóra Freiburgban XVI. Benedek meghívására került sor. A pápa már hónapokkal  ezelőtt jelezte, hogy németországi látogatása során a volt kancellárral mindenképp találkozni szeretne.

XVI. Benedek szerint Helmut Kohl örökre beírta nevét a német és az európai történelembe, és a néhai II. János Pál pápával együtt hatalmas érdemeket szerzett Európa egyesülésének előmozdításában – hangsúlyozta a közlemény, amely Kohlt a szabadság jelképének nevezte.

A 84 éves pápa és a tolószékhez kötött 81 esztendős volt kancellár mintegy félórás találkozóján jelen volt Kohl második felesége, Maike Kohl-Richter is.

Az önálló érsekségnek számító, baden-württembergi Freiburgban a németországi látogatás harmadik napján a pápa az előző napokhoz hasonlóan rendkívül sűrű programot bonyolított le. A délelőtti szentmise és a Kohllal való találkozó mellett fogadta a német ortodox egyház vezető képviselőit, este pedig a freiburgi vásárcsarnokban fiatalokkal imavirrasztáson vett részt.

XVI. Benedek pápa németországi látogatása vasárnap ér véget. A  katolikus egyház feje vasárnap délelőtt a freiburgi repülőtéren újabb szentmisét mutat be, és arra több mint százezer hívőt várnak. Az utolsó nap a pápa a német katolikus püspöki konferencia vezetőivel, majd az alkotmánybíróság tagjaival is találkozik.

Rovatok