Index Vakbarát Hírportál

Csak 300-an tüntettek a Putyin-Medvegyev paktum ellen

2011. szeptember 25., vasárnap 18:18

Moszkvában mintegy 300 ellenzéki tüntetett vasárnap arra a hírre reagálva, hogy Vlagyimir Putyin az ország elnökeként 2012-ben visszatér a Kremlbe, míg Dmitrij Medvegyev jelenlegi államfő az ő helyére kerül a kormány élén.

Több ellenzéki szervezet, köztük a Garri Kaszparov sakkvilágbajnok vezette Civil Front felhívására a Puskin téren gyűltek össze a tüntetők, akik feliratokon követelték Putyin távozását a hatalomból, és hangot adtak annak a véleményüknek, hogy a választás csak színjáték Oroszországban.

Szombaton derült ki, hogy a jövő tavaszi oroszországi elnökválasztáson ismét Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök lesz az Egységes Oroszország Párt államfőjelöltj, míg a decemberi parlamenti választásokon Dmitrij Medvegyev jelenlegi államfő lesz az Egységes Oroszország listavezetője, azaz megválasztása esetén Oroszország következő kormányfője.

A helycserés forgatókönyv nem új, 2008 tavaszán, amikor lejárt Putyin második mandátuma, és harmadszor nem indulhatott az elnökválasztáson, pontosan ugyanezt a taktikát hajtották végre.

Rovatok