Index Vakbarát Hírportál

Megölték a csecsen bérgyilkosokat

2011. október 1., szombat 18:55

Páncélozott harcjármű és gránátvetők bevetésével ostromolták meg szombat délután ukrán terrorelhárító egységek Odessza belvárosában azt a házat, amelyben pénteki lövöldözésben részt vevő hivatásos bérgyilkosok rejtőzködtek.

Volodimir Sablienko, az Odessza megyei rendőrség sajtószóvivője bejelentette, hogy a több mint négy órán át tartó, heves tűzpárbajjal kísért ostrom során feltehetően megölték mind a három menekülésben lévő bűnözőt, akik péntekre virradóra országúti tűzharc után oldottak kereket az őket üldöző kommandósok elől.  A csecsen származású bűnözők két rendőrt megöltek, négyet pedig megsebesítettek az elfogásukra indított akció során.

A bűnözők Odessza belvárosában egy többszintes ház földszinti lakásába vették be magukat – mondta Sablienko, hozzátéve, hogy a hivatásos bérgyilkosok állig fel voltak fegyverezve Kalasnyikovokkal, revolverekkel, gránátvetőkkel és rengeteg tölténnyel. A lakás ellen a terrorelhárító egységek végül páncéltörő gránátokat vetettek be. A belövésektől tűz ütött ki.

Ukrán hírportálok szerint az Oroszország és Ukrajna területén elkövetett számos gyilkosság és a péntek hajnali lövöldözés miatt több ezer rendőr által keresett bűnözők nyomára egy odesszai taxisofőr vezette a hatóságokat.

Ukrán belügyminisztériumi tájékoztatás szerint a bűnbanda egyik tagjáról biztosan tudható, hogy nem más, mint az 1982-ben Groznijban született Gyikajev Aszlan Imranovics, aki évek óta hivatásos bérgyilkosként tevékenykedett Oroszország és Ukrajna területén. Őt gyanúsítják a többi között az Ungvár melletti Baranya (Baraninci) községben idén júniusban elkövetett kettős gyilkossággal, amelynek két áldozata egy felkapott étterem örmény származású tulajdonosa és annak szakácsként is dolgozó testőre volt.

Rovatok