Index Vakbarát Hírportál

Már Franciaországban sem vádolják nemi erőszakkal Strauss-Kahnt

2011. október 13., csütörtök 17:24

Az erőszaknál enyhébbnek minősülő szexuális támadásra utalnak a bizonyítékok Dominique Strauss-Kahnnal szemben, közölte a francia ügyészség. Mivel ez a bűncselekmény ennyi idő alatt elévül, felfüggesztették az IMF volt vezére ellen folyó eljárást.

Ejtette a Dominique Strauss-Kahn elleni feljelentést a francia ügyészség. Az IMF volt vezérét exneje keresztlánya vádolta meg nemi erőszak kísérletével azután, hogy Strauss-Kahnt hasonló vádakkal letartóztatták New Yorkban.

Az ügyészség tájékoztatása szerint Strauss-Kahn a bizonyítékok szerint nem kísérelt meg erőszakot, cselekedete szexuális támadásnak minősül, ami ennyi idő alatt már elévült, így nem folytatják az eljárást.

Strauss-Kahnt Tristane Banon író-újságíró vádolta meg, állítása szerint a New York-i letartóztatása után az IMF éléről lemondott Strauss-Kahn még 2003-ban támadta meg, a könyvéhez készülő interjú alatt próbálta megerőszakolni.

Strauss-Kahn elismerte, hogy "rámozdult" az újságírónőre, de tagadta, hogy erőszakos lett volna és rágalmazásért pert is indított.

Rovatok