Index Vakbarát Hírportál

A bangkoki Királyi Palotát is elöntötte a víz

2011. október 28., péntek 17:23

A Thaiföldön pusztító árvíz elérte a bangkoki palotát is, ami egykor a királyok lakhelye volt, ma pedig jelentős turistacsalogató látványosság – írja a Voice of America.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb árvize miatt már több ezren elhagyták az elöntött thai fővárost. A Csaophraja folyó pénteken számos partmenti történelmi nevezetességet elöntött. A katonák megpróbálták a bokáig érő vizet kipumpálni az épületből.

Amikor az ár visszavonult, a terület nyílt és száraz volt. Napokkal azután, hogy a turisták és a helyiek elhagyták a várost, az egyébként zsúfolt történelmi negyed megnyugodott.

A cikkben megszólal két velencei turista, akik rendszeresen járnak ide vakációzni. Ők arról panaszkodtak, hogy pár hely zárva tart az áradás miatt. David például csónakkal ment volna, de a szolgálat szünetel, ezért erre nincs lehetősége. A piac is zárva van.

Az ár ugyanis megszakította a piac ellátási láncát. A helyiek elraktározták a készleteket, ezért az alapvető termékek már hiányoznak a polcokról.

Néhány élelmiszerbolt adagolja az ételt és a vizet, ahogy a szorongás nő amiatt, hogy a vízszint további növekedését várják a hétvégére.

A folyóparti környékeket a dagály már most rendszerint elárasztja, de attól tartanak, hogy a jövőben még magasabb vízállással kell számolni.

Az ország középső síksága hónapok óta víz alatt áll, emiatt számos ipari park és manufaktúra megbénult, illetve több százan meghaltak.

Más országok kormányai figyelmezették állampolgáraikat az utazás és a közlekedés nehézségeire és az élelmiszerhiányra. Nem is tanácsolják a Thaiföldre való utazást.

Rovatok