Index Vakbarát Hírportál

Székestül vitték ki a tanácsost az ülésről

2011. október 29., szombat 11:54 | aznap frissítve

Előbb hazugsággal vádolta meg a romániai Hargita megye tanácsának elnökét az egyik képviselő, majd felszólításra nem hagyta el az üléstermet. Az őröknek elfogyott a türelme, és kirakták a folyosóra Árus Zsoltot, székestül. rendkívüli ülésén hazugsággal vádolta meg a testület elnökét az egyik képviselő.

A balánbányai iskolák fűtésgondjainak megoldása volt a téma Hargita megye tanácsának rendkívüli ülésén, amikor Árus Zsolt MPP-s képviselő felszólította a megyei vezetőt, hogy fejezze be a hazudozást. Borboly Csaba megyei tanácselnök válaszul kikapcsoltatta Árus szavazógépét, és felszólította, hogy hagyja el az ülést. Erre a tanácsos többszöri felszólításra sem volt hajlandó, és a közben megérkező biztonsági őrök noszogatása is hatástalan maradt. A két őr végül jobbról-balról megfogta, és székestül kirakta a teremből a képviselőt - adja hírül a manna.ro.

Árus baja amúgy az volt, hogy egy másik település, Kápolnásfalu miért nem kapott támogatást a tavalyi árvízkárokra. Szerinte pártpolitikai okok vannak a háttérben, mert a település polgármestere a Magyar Polgári Párt képviselője, és nem a konkurens magyar pártté, az RMDSZ-é.

„Vannak pillanatok, mikor nincs helye a politikai csatározásnak, sem minősítgetéseknek, egy olyan pillanatban, amikor újszülöttek, kiskorú gyermekek és óvodások lehetetlen helyzetének a megoldásáról van szó – magyarázta Borboly Csaba, a balánbányai tanintézmények fűtésgondjaira utalva - minden hasonló esetben így fogok eljárni, hiszen vannak dolgok, amelyek kicsit szentnek kell lenniük mindenkinek függetlenül attól, hogy milyen párthoz tartozik."

A kizárt tanácsos egyébként kijelentette, hogy pert indít az eset kapcsán, szerinte szabálytalanul zárták ki a megyei tanácsülésről.

Rovatok