Index Vakbarát Hírportál

Megköveztek és kivégeztek egy afgán nőt és lányát a tálibok

2011. november 11., péntek 13:18

Egy csapat fegyveres megkövezett, majd megölt egy nőt és a lányát a délkelet-afganisztáni Ghazniban. Az elkövetők valószínűleg tálibok lehetnek, akik morálisan deviánsnak tarthatták a nőt házasságtörése miatt. A fegyveresek a fiatal özvegyre és lányára házukban támadtak rájuk, majd kivitték őket az udvarra. Itt kövezték meg majd lőtték agyon őket.

A rendőrök elmondták, hogy két férfit tartóztattak le a gyilkosság miatt. A támadás 300 méterre volt Ghazni város kormányzójának irodájától, ami szerepel is azoknak a helyeknek a listáján, ahova nagyobb védelmi erőket kellene csoportosítani. A családi ház közelében van egy rendőrőrs is.

Az elkövetők valószínűleg tálibok,és azért támadták meg a nőt, mert megcsalta elhunyt férjét. A fegyveresek a fiatal özvegyre és lányára a házukban támadtak rá, majd kivitték őket az udvarra. Itt kövezték meg, majd lőtték agyon őket.

A környékbeliek nem voltak túl segítőkészek, és nem is szóltak a hatóságoknak.

Tavaly októberben egy nő vádolta meg azzal a tálibokat, hogy megölték az anyósát ugyanebben a városban, ahol az utóbbi időben egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el.

A tartomány Kabul és Kandahár között található, ezért jelentős keresekedelmi központ.

A város vezetését elvileg a második hullámban adja át a NATO az afgánoknak, de kritikusok szerint a kormánynak harcolnia kell a hely biztonságának helyreállításáért.

Rovatok