Index Vakbarát Hírportál

Megint lecsaptak egy bloggerre a drogkartellek

2011. november 12., szombat 00:18 | aznap frissítve

Az egyik legnépszerűbb mexikói internetes fórum moderátorának megcsonkított holttestére találtak a rendőrök szerdán. Ő már a negyedik áldozata a drogkartellek szeptemberben kezdődő hadjáratának, amelyet most a közösségi médiában megszólalók ellen indítottak. A lefejezett testet a mexikói határon találták meg azután, hogy az áldozat  a Zetas drogkartellről posztolt.

Nem kellett volna a drogkartellek erőszakosságáról írnia, legalábbis erre utal a test mellett hagyott üzenet, amelyben olvasható, hogy "nem értettem meg, hogy nem kellene ezekről a dolgokról a közösségi médiában írnom". Az üzeneten feltüntették az áldozat felhasználó nevét is, de a hatóságok nem nevezték meg.

A férfi moderátora volt az egyik legnépszerűbb mexikói, a Nuevo Laredo En Vivo néven futó oldal egyik chatszobájának, amelyben név nélküli, erőszakellenes internetezők találkoztak.

A mexikói drogbandák és az internetezők, hekkerek torzsalkodása azután kezdődött, hogy a bűnözők elraboltak egy hekkert, amelyet az Anonymus néven működő számítógépes szakemberek csoportjának fenyegetése követett, hogy nyilvánosságra hozza mindazok nevét, akik a háttérből támogatják a bandákat.

Rovatok