Index Vakbarát Hírportál

Ezernél több foglyot engednek el Szíriában

2011. november 15., kedd 23:32

Több mint ezer foglyot engedtek szabadon Szíriában. A foglyokat a rendszerellenes tüntetések idején vettek őrizetbe - jelentette a szíriai állami televízió.

A híradás szerint összesen 1180 foglyot engedtek el, akiknek kezéhez nem tapad vér. Közben a damaszkuszi külügyminisztérium bejelentette, hogy Szíria nem vesz részt az Arab Liga szerdai marokkói külügyminiszteri találkozóján, sem pedig az ugyanott rendezendő arab-török fórumon.

Az Arab Liga szombaton döntött úgy, hogy szerdától felfüggeszti Szíria tagságát, mert Damaszkusz nem hajtja végre a pánarab szervezet megbékélési tervét; egyúttal felszólította a szíriai hadsereget, hogy vessen véget a rendszerellenes tüntetőkkel szembeni véres megtorlásoknak.

A damaszkuszi amerikai nagykövetség értesülése szerint hétfőn a szíriai biztonsági erők 42 polgári személyt öltek meg. Az ENSZ adatai szerint a kormányellenes tüntetések márciusi kezdete óta több mint 3500 ember vesztette életét Szíriában. A damaszkuszi kormány azt állítja, hogy "külföldről támogatott fegyveres bandák" legkevesebb 1100 rendőrrel és katonával végeztek.

Rovatok