Index Vakbarát Hírportál

Négy halott a szicíliai ítéletidőben

2011. november 23., szerda 06:34

Legalább négyen meghaltak kedd este a szicíliai Messina környékén tomboló ítéletidőben. Sárlavina döntött romba több lakóházat a Messina melletti Saponara faluban. A hatóságok tudomása szerint egy 10 éves kisfiú, egy 24 éves nő, valamint egy 55 esztendős férfi és 25 éves fia vesztette életét. A mentők szerda reggel megtalálták a kisfiú holttestét, és folytatják a kutatást a többi áldozat után. A saponarai mentési munkákban több mint száz katona is részt vesz.

Utak váltak járhatatlanná, hidak szakadtak le, járművek merültek el az utcákon hömpölygő vízben az olaszországi sziget északkeleti részén. A Messinából adott televíziós beszámolók sárfolyammá vált utcákat, sárral majdnem a tetejükig betemetett autókat mutattak.

Calabria régióra is hatalmas mennyiségű csapadék hullott. Catanzaro környékén kisiklott egy vonat, mert a víz alámosta a sínpárt. A vonat mintegy húsz utasa zúzódásokat szenvedett, sérüléseiket a helyszínen látták el a mentők. Calabria egyik részén a víz ötven családot elzárt a külvilágtól.

Azt javasolták a lakosságnak, hogy maradjanak otthon, lehetőleg ne keljenek útra, mert életveszélyessé vált a közúti közlekedés. Leálltak az ítéletidő miatt azok a hajójáratok is, amelyek a Szicíliától északra található, turisták által kedvelt Lipari-szigeteket kötik össze a külvilággal. Nagy mennyiségű csapadék zúdult Szardínia szigetének keleti felére is, ahol az északi Nuoro város környékén és a déli Cagliari egy részében tanítási szünetet rendeltek el.

Rovatok