Index Vakbarát Hírportál

Hoppon maradt az apa, bejutott a fia

2011. november 24., csütörtök 10:23 | aznap frissítve

Az egyesült államokbeli Derby városában hatalmas választási baklövés történt. Egy egyszerű gépelési hiba miatt a választók nem a kívánt személyt, hanem annak huszonhat évvel fiatalabb fiát szavazták be az önkormányzatba.

James R. Butler neve majdnem teljesen megegyezik fiáéval, akit James J. Butlernek hívnak. A bonyodalom abból adódott, hogy a két hete megtartott szavazáson az apa jelöltette magát, de a fiú neve került a szavazólapra, írja a CBS-re hivatkozva a gawker.com.

A különbség majdnem észrevehetetlen, és a lelkes helybéliek nem is figyeltek fel rá, így míg arra törekedtek, hogy R. Butlernek adjanak egy újabb lehetőséget, hogy a költségvetési tanács vezetőjeként bizonyítson, addig a poszt a szavazatok alapján a fiának jutott.

J. Butler a maga 46 évével jóval fiatalabb 72 éves apjánál, ami nem lenne probléma, de az ifjabb Butler teljesen érdektelen a politikával szemben és nem akarja elvállalni az állást. Kézenfekvő megoldás lenne, hogy J. Butler elfogadja a kinevezését, majd lemondjon apja javára, de Connecticut állam törvényei tiltják ezt.

A város jegyzője, Laure Wabno elismeri, hogy a problémának nincs egyszerű megoldása, de J. Butlernek szerinte is el kell fogadnia az önkormányzati pozíciót. A kavarodás abból a szempontból szerencsés, hogy a két Butler egymás rokona, de olyan eset is előfordulhatott volna, hogy két teljesen különböző embert kevernek össze, akik között csak névazonosság van.

Rovatok