Index Vakbarát Hírportál

Cain nem tagadja a házasságtörést

2011. november 29., kedd 06:57

Egy amerikai üzletasszony hétfőn az állította, hogy 13 éven át viszonyt folytatott a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségének elnyerésére pályázó Herman Cainnel.

Egy amerikai üzletasszony hétfőn az állította, hogy 13 éven át viszonyt folytatott a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségének elnyerésére pályázó Herman Cainnel.

"Nem volt ez egy komplikált ügy. Tudtam én, hogy nős. És annak is a tudatában voltam, hogy egy nagyon nem helyénvaló helyzetbe, kapcsolatba kerültem bele" – közölte Ginger White a WAGA atlantai tévéállomás weboldalára feltöltött nyilatkozatában.

Cain, néhány perccel azelőtt, hogy a vádlójával készült interjú a WAGA-n adásba került volna, egy, a CNN-nek adott interjúban megpróbálta megcáfolni az állításokat.

"Egy személy azzal fog megvádolni, hogy huzamosabb ideig viszonyt folytattam vele. Ő olyan valaki, akit ismerek, aki az ismerősöm, és akiről azt gondoltam, hogy a barátom is" – mondta Cain, aki azután értesült az ügyről, hogy az ügyvédje beszélt a WAGA egyik riporterével.

Az elnökségre pályázó volt pizzaláncvezér elmondása szerint a felesége reakciója az ügyre volt, hogy "már megint kezdik?". Herman Cain leszögezte, hogy amíg a felesége mögötte áll és ameddig hisz neki, nem lép vissza a választási versenytől.

Ginger White azt állította a televízióban: azért mondta el az esettel kapcsolatban a saját verzióját, mert nem akarta, hogy azt a média "mocskos" formában tálalja a közönség elé.

A többször megszakadt viszony a 90-es évek végén kezdődött a Kentucky állambeli Louisville-ben, ahol Cain a Nemzeti Étteremszövetség elnökeként előadást tartott. A szervezetnek White is tagja volt.

Cain a szállodai szobájába hívta őt, ahol elővette az előjegyzési naptárát és megkérdezte tőle, hogy nem lenne-e kedve Kaliforniában, Palms Springsben találkozni vele. Ezután különböző városok luxusszállodáiban adtak egymásnak randevút.

White – közlése szerint – nyolc hónapja érintkezett utoljára Herman Cainnel, még azelőtt, hogy bejelentette jelöltségét. A nő állítását a telefonszámlájával támasztotta alá, amelynek tanúsága szerint az utóbbi négy hónap alatt 61 alkalommal hívta Caint, vagy küldött neki üzenetet.

Amikor a WAGA felhívta a számot, a telefont Cain vette fel, és elismerte, hogy tudja kicsoda White, de azt mondta, hogy anyagilag támogatja a nőt. Ginger White elmondta: mélyen felháborította őt, hogy két, meg nem nevezett nő zaklatással vádolta Caint, aki vele soha ilyet nem tett.

A WAGA kinyomozta, hogy White 2001-ben szexuális zaklatással vádolta meg a munkáltatóját, és 23 évvel ezelőtt csődöt jelentett Kentuckyban. A nőt, aki egyedül neveli két gyerekét, az elmúlt hat év során többször is kilakoltatták, a legutóbb novemberben.

A csatorna azt is kiderítette, hogy White egyik volt üzleti partnere azzal vádolta meg őt, hogy folyamatos e-mailekkel és SMS-üzenetekkel zaklatja, de az ügyet végül ejtették.

A White-interjút követően Cain közleményt adott ki, amely szerint az amerikai közönség belefáradt a mocskos politizálásba és a lejárató taktikába, és az állította, hogy azok próbálják meg besározni, akik félnek attól, hogy elnök lesz. Az ügyvédje által kiadott közlemény viszont, anélkül, hogy tagadta volna Ginger White állításait, arra helyezte a hangsúlyt, hogy senkit sem faggathatnak a szexuális magánéletéről, s hogy a média-tudósítások témájának határa a hálószobán kívül húzódik.

A jogi képviselő rámutatott, hogy az ügyet Cain a feleségével már megbeszélte, és a vádakról nem köteles a médiában is értekezni.

Az elmúlt hetekben egy Sharon Bialek nevű hölgy azt állította, hogy Cain 1997-ben megfogdosta őt egy Washingtonban közösen elköltött vacsora után. Karen Kraushaar szintén zaklatással vádolta meg Caint, de nem tárta a nagyközönség elé, hogy voltaképpen mi is történt. Két másik nő egyelőre a nevét sem volt hajlandó a nyilvánosság elé tárni. Herman Cain mindezt tagadja.

Rovatok