Index Vakbarát Hírportál

DSK: A szexuális életem tönkretette a karrierem

2011. december 2., péntek 01:11 | aznap frissítve

A volt IMF-vezér Dominique Strauss-Kahn a csütörtökön megjelent életrajzi kötetben arról elmélkedik, hogyan rombolta le politikai karrierjét szexuális kapcsolata a New York-i hotel szobalányával, de azt sem tagadja, hogy egész életében szabados szexuális életet élt.

Michel Taubmann újságíró hatszor beszélt Strauss-Kahnnal, az "Affaires DSK, la contre-enquête"  című kötet elkészítéséhez.

A májusban nemi erőszakkal megvádolt, majd a vádak alól felmentett Strauss-Kahn először mondta el saját verzióját arról, hogy mi történt a manhattani Sofitel szálloda elnöki lakosztályában.

"Strauss-Kahn meztelenül lépett ki a fürdőszobából. A szobalány éppen kifele indult, de nem túl sietősen" - áll a könyvben. A szobalány állítólag kihívóan nézett rá, amit DSK felhívásnak fogott fel.

A hatperces szexuális kapcsolat Strauss-Kahn szerint kölcsönös beleegyezéssel történt, de ostobaságnak nevezte, mivel a botrány miatt nemcsak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) éléről kellett távoznia, de a francia elnökválasztási esélyeinek is búcsút mondhatott.

Strauss-Kahn a könyv szerint azt is feltételezi, hogy a szobalány azért érkezett a szobájába, hogy segítsen bemocskolni a francia választások előtt, és ehhez ellopta azt a Blackberryjét, amelyik az IMF vezetőjeként a hivatalos telefonja volt.

„A mobiltelefon minden valószínűség szerint a Sofitel 2806-os lakosztályában tűnt el" – írta az újságíró. Strauss-Kahn utoljára a lányát hívta róla, miközben a beszélgetés alatt a szobalány is a szobában volt.

A szobalány ügyvédjei, akik a kártérítésért folytatott polgári eljárásban továbbra is vádolják az IMF-vezért, őrültségnek és kitalációnak nevezték a könyvben leírtakat.

Rovatok