Index Vakbarát Hírportál

Belőtték Dél-Korea pekingi követségének ablakát

2011. december 14., szerda 11:13 | aznap frissítve

Fémgolyó törte be Dél-Korea pekingi nagykövetségének ablakát. A kínai külügyminisztérium "komolyan veszi" az ügyet, bár szerintük csak az bizonyított, hogy betört egy ablak.

Pekingi nagykövetségének szigorúbb őrzését kérte Dél-Korea Kínától, miután szerdán egy kisebb fémlövedék találta el a kirendeltség egyik ablakát. A Yonhap dél-koreai hírügynökség értesülése szerint a fémgolyót valószínűleg egy légpuskából lőtték ki, mivel a rendőrségnek senki nem tanúskodott arról, hogy lövést halott volna.

A nagykövetség egyik munkatársa szerint kzárólag a szomszédos épület egyik felső emeletéről lőhettek rá az épületre, aminek nincs közvetlen utcafrontja.

Liu Vej-Min (Liu Weimin) kínai külügyi szóvivő szerint "nagyon komolyan veszik" az ügyet, de az eddigi információk alapján nem lehet kijelenteni, hogy a követséget megtámadták. "A követség ablaka be volt törve, de támadás nem történt" - mondta.

Dél-Korea és Kína között feszültséget okozhat, hogy a héten egy illegális kínai halászhajó egyik matróza leszúrta a hajójukat feltartóztató dél-koreai parti őrség egyik emberét. A gyilkosság miatt kedden tiltakozó demonstráció volt Kína szöuli nagykövetsége előtt.

Rovatok