Index Vakbarát Hírportál

Egy 17 hónapos kislány is életét vesztette Liege-ben

2011. december 14., szerda 06:20 | aznap frissítve

Sokkolta Liege-t és Belgiumot a keddi ámokfutás. Az éjjel egy 17 hónapos kislány is belehalt sérüléseibe, és egy 20 éves férfi állapota is válságos.

Egy női holttestet találtak a rendőrök a belgiumi Liege-ben kézigránátot dobáló és géppisztolyból lövöldöző férfi otthonában - közölték szerdán a belga hatóságok. A holttestet a keddi ámokfutást elkövető Nordine Amrani otthonában tartott házkutatáskor fedezték fel, egy pajtában.

A nővel feltehetően azelőtt végzett a férfi, hogy elindult a liege-i Saint-Lambert térre, ahol az ámokfutást elkövette - közölte Cédric Visart de Bocarnmé liege-i főügyész az RTBF közszolgálati rádióban.

Az éjjel belehalt sérüléseibe a liege-i ámokfutás egyik sebesültje, egy 17 hónapos kislány. A reggeli hírek még arról szóltak, hogy így négy halálos áldozata - a kislány, két középiskolás és egy idős nő - van a támadásnak, azonban kiderült, hogy a halottnak hitt 75 éves nőt, súlyos állapotban kezelik a kórházban.

A 123 sérült egyike, egy, a fején sérült 20 éves férfi szintén válságos állapotban van.

A jelenlegi adatok szerint a támadást magányos tettes, a 33 éves, büntetett előéletű Nordine Amrani követte el, aki az ámokfutás végén egy gránáttal felrobbantotta magát. Amranit fegyverbirtoklásért, maffiatagságért és marihuanatermesztésért ítélték börtönre.

Amrani Liege egyik központi terén, a St. Lamberten gránátokat hajított a tömegbe és Kalasnyikovjával tüzet nyitott. A rendőrség szerint az aznapra rendőrségi ellenőrzésre berendelt férfinál egy teli hátizsáknyi gránát volt. A lövöldözés után menekülni próbált a helyszínről, de tűzharcba keveredett a rendőrökkel. Ekkor robbant fel, de azt még nem tudni, hogy öngyilkos akart-e lenni, vagy véletlenül végzett magával.

A mentők és a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a sebesültek ellátásához a szomszédos Hollandiából is hívtak segítséget.

Helyszíni beszámolók szerint a környéket a robbantások után hosszú ideig pánik és káosz uralta. Még a kora esti órákban is a sokkos állapot volt jellemző a körzetre, de szélesebb értelemben az egész országra.

Rovatok