Index Vakbarát Hírportál

Show helyett híradót sugároznak

2012. január 4., szerda 16:39 | aznap frissítve

Az állami hírügynökség jelentése szerint a kínai kormány kampánya után harmadára csökkentik a szórakoztató TV-műsorok számát.

Eddig főműsoridőben heti 126 szórakoztató műsort sugároztak Kínában, most azonban több mint kétharmadával csökkentik ezeknek a számát, így csak 38 ilyen adást tűzhetnek műsorra. A lépést az elnök a nyugati kultúra túl nagy befolyásáról szóló figyelmeztetése után hozták meg.

A rendelet megszabja, hogy az ország 34 szatellitcsatornája heti két-két szórakoztató műsort és naponta 19:30 és 22:00 között legfeljebb 90 percnyi ilyen jellegű adást sugározhatnak. A szolgáltatóknak továbbá minden nap reggel 6 óra és éjfél között legalább két órányi hírműsort – amiből kétszer fél órát 18:00 és 22:30 között – kell leadniuk.

A Xinhua szerint Hu Csin-tao elnök amellett emelt szót a Kommunista Párt lapjában, hogy az ország kulturális befolyásának adjanak lökést. Kínában néznek a világ országai közül a legtöbben tévét, az 1,3 milliárd lakosnak a 95 százalékát becsülik aktív tévénézőnek. A korlátozás leginkább a tehetségkutatókat, a valóságshowkat és a beszélgetős műsorokat érinti.

Rovatok