Index Vakbarát Hírportál

Mégsem rákos az argentin elnök

2012. január 7., szombat 16:25

A végleges szövettani vizsgálat szerint nem volt rákja Cristina Kirchner argentin elnöknek – közölte szombaton az elnöki hivatal szóvivője, Alfredo Scoccimarro. Az államfőt szerdán műtötték meg pajzsmirigyrák gyanújával. "A végleges szövettani vizsgálat csomókat talált az elnök asszony két pajzsmirigylebenyében, de kizárta rákos sejtek jelenlétét, így az eredeti diagnózis módosult" – közölte Scoccimarro újságírókkal.

Az 58 éves elnök normálisan pihent, optimális egészségi állapotban van, ezért az orvosok engedélyezték, hogy elhagyja a kórházat – tette hozzá a szóvivő.

Az új diagnózisnak megfelelően az orvosok úgy látják, hogy a sebészeti kezelés elegendő, s nincs szükség további radioaktív jódos kezelésre –  mondta Scoccimarro. Az elnöki hivatal szerint Cristina Kirchnernek a műtét után 20 napos lábadozásra van szüksége. Január 24-ig az elnöki feladatokat jelenleg is ellátó Amado Boudou alelnök helyettesíti.

A sebészeti beavatkozást alig egy hónappal az után hajtották végre, hogy Cristina Kirchner újraválasztása után letette a hivatali esküt.

Rovatok