Index Vakbarát Hírportál

Molotov-koktéllal állt bosszút szexrabszolgaként tartott nagymamájáért

2012. január 8., vasárnap 09:45

Őrizetbe vett a dél-koreai rendőrség vasárnap egy kínai férfit, mert Molotov-koktélokkal dobálta meg Japán szöuli nagykövetségét. Aférfi azzal magyarázta tettét, hogy nagymamája a második világháború alatt "vigaszhölgyként" senyvedett.

A 38 éves férfi négy gyújtópalackot dobott a külképviseletre, de csak az épület falát találta el. A támadás nem követelt áldozatokat, és nem okozott anyagi károkat sem.

A férfi, akit azonnal őrizetbe vett a rendőrség, azzal magyarázta tettét, hogy nagymamája a második világháború alatt "vigaszhölgyként" senyvedett - vagyis sok más sorstársával együtt arra kényszerítették, hogy szexuális szolgáltatást nyújtson a japán katonáknak.

A történészek 200 ezerre becsülik azoknak a nőknek a számát, akik a világháború alatt "vigaszhölgyek" voltak kínai, koreai és Fülöp-szigeteki japán katonai bordélyokban. A sokáig elhallgatott tragédia a 90-es években került napvilágra, amikor néhány egykori "vigaszhölgy" összeszedte bátorságát és a nyilvánosság előtt kezdett el beszélni szenvedéseiről.

Rovatok