Index Vakbarát Hírportál

Tálibok holttestére vizeltek amerikai katonák

2012. január 12., csütörtök 07:43 | aznap frissítve

A Pentagon is vizsgálatot indított egy videó miatt, amelyen amerikai katonák látszólag véres holttestekre pisilnek, írja a Telegraph. A 39 másodperces video feltöltője szerint a négy amerikai katona tálibokkal végzett. A katonák nevetve állnak a holttestek fölött, egyikük pedig pisilés közben azt mondja: „Legyen egy jó napod, haver!".

Többen úgy vélik, hogy a US Marine Corps (USMC), az amerikai tengerészgyalogság egyik belső embere szivárogtathatta ki az internetet gyorsan bejáró videót. A videót feltöltő felhasználó szerint a katonák az észak-karolinai Camp Lejeune egyik zászlóaljához tartoznak.

A tengerészgyalogság egyik szóvivője megerősítette, hogy az említett egységek most Afganisztánban vannak, de ennél többet nem árult el. Kendra N. Hardesty százados elmondta, hogy még vizsgálják a felvétel valódiságát, de a videón látható viselkedés nem áll összhangban a USMC alapvető értékeivel. Mint mondta, az ügyet nagyon komolyan kivizsgálják, a felelősöket pedig elszámoltatják majd.

Amennyiben a felvétel valódinak bizonyul, nagy felháborodást kelthet Afganisztánban, és a Telegraph szerint sokan követelhetik majd az amerikai katonák mielőbbi távozását.

Rovatok