Index Vakbarát Hírportál

Befejezték a keresést a Costa Concordián

2012. január 31., kedd 16:47

A tűzoltóság közlése szerint a búvárok hivatalosan is befejezték a keresést a Costa Concordia roncsain, mivel romlottak a vízalatti körülmények – írta meg a BBC.

15 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván, miután a hajó Toszkána partjaitól 30 méterre január 17-én zátonyra futott, a balesetben 17 ember halt meg. Luca Capri tűzoltósági szóvivő úgy fogalmazott, hogy a keresettekről is helyesebb áldozatoként beszélni, és nem eltűnteként.

A felborult hajó helyreállítása még 10 hónapig is eltarthat. A mentést felügyelő olasz polgári védelem azt mondta, hogy felvette a kapcsolatot a hozzátartozókkal és a külföldi nagykövetségekkel, hogy megmagyarázzák a döntést.

Továbbra is vizsgálják a hajó vízfelszín feletti részét, és speciális eszközökkel figyelik tovább, hogy maradhattak-e holttestek a tengerfenéken.

A bíróság február 6-án dönt arról, hogy a hajó kapitánya, Francesco Schettino házi őrizetben marad-e. A hajó feketedobozának információit a március 3-ra kitűzött bizonyítási eljáráson ismertetik.

Rovatok