Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnában már negyvenhárom áldozata van a rendkívüli télnek

2012. február 1., szerda 12:30

Tovább szedi áldozatait a kelet-európai nagy hideg, aminek érkezését nálunk a hét végére várják. A rendkívüli időjárási körülmények miatt eddig negyvenhárman fagytak meg Ukrajnában, több mint hétszáz embert pedig fagysérülésekkel kezelnek kórházban.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának szerda reggeli jelentése szerint országszerte 1735 segélynyújtó helyet létesítettek, és további százhúsz melegedő kialakítása van folyamatban. Ezeket péntek óta több mint 31 ezren, csak az utóbbi huszonnégy órában 7500-an keresték fel.

A tárca közleménye szerint a kihűlés miatt életüket vesztettek közül huszonnyolcan az utcán, heten az otthonukban fagytak meg, nyolcan pedig kórházi kezelés közben haltak meg. Az utóbbi öt nap során Ukrajna-szerte 854-en fordultak fagysérülések vagy kihűlés miatt orvoshoz, közülük 723-an szorultak kórházi ellátásra.

Kárpátalján eddig egy halálos áldozatot követelt a nagy hideg. Kedden a perecsenyi járási Turja Bisztra (Turjasebes) község határában egy férfi rőzsegyűjtés közben fagyott meg az erdőben. Több mint háromezer ukrajnai iskolában szünetel az oktatás, csaknem 450 ezer tanuló otthon vészeli át a leghidegebb napokat.

Rovatok