Index Vakbarát Hírportál

Robbanások egy erdélyi szórakozóhelyen, tucatnyi sérült

2012. február 19., vasárnap 12:54 | aznap frissítve

Feltehetően gázszivárgás okozta azt a két robbanást, amely vasárnap hajnalban, történt az erdélyi Máramarossziget egyik szórakozóhelyén. Az első robbanásban fiatalok szereztek súlyos sérüléseket, a második robbanásban a helyszínelést végző rendőrök, tűzoltók, és a gáz- és áramszolgáltató vállalat alkalmazottai sebesültek meg.

A Krónika című erdélyi lap online kiadása azt írja: az előzetes vizsgálatok szerint a robbanást valószínűleg a szomszédos épületből átszivárgó gáz felgyülemlése okozta. A szórakozóhely ugyanis nincs rákötve a gázvezeték-hálózatra, és gázpalackot sem találtak a helyszínen.

A szórakozóhelyen a romániai hírtelevíziók tudósításai szerint az első robbanás helyi idő szerint hajnali egy órakor történt, amikor a női mosdóban cigarettára gyújtottak. Hét fiatal megsérült, hat lány súlyosan összeégett, egy fiú könnyebben megsebesült, sérülései nem életveszélyesek. Súlyos sérülteket vasárnap reggel katonai repülővel szállították egy bukaresti kórházba.

A robbanás pillanatában mintegy 120 fiatal tartózkodott a klubban, írta a Krónika.

A második robbanás vasárnap reggel - helyi idő szerint tíz órakor - türtént, a hatósági helyszínelés idején. Ebben egyes források szerint kilenc, más források szerint tíz ember sebesült meg, közöttük három rendőr, két tűzoltó, az áramszolgáltató és a gázszolgáltató cég képviselői. Az emaramures.ro hírportál értesülései szerint a második robbanás két áldozatának súlyos az állapota.

Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium sürgősségi ellátásért felelős helyettes államtitkára elmondta: a második robbanás áldozataiért is katonai repülőt küldenek a Máramarosszigettől 66 kilométerre fekvő Nagybánya repülőterére.

Rovatok