Index Vakbarát Hírportál

Kővel dobálták meg palesztinok az izraeli rendőröket

2012. február 24., péntek 15:17

Összecsapások törtek ki pénteken izraeli rendőrök és palesztinok százai között a jeruzsálemi óvárosban, a Mecsetek terén – közölte egy rendőrségi szóvivő, aki szerint mindkét táborban vannak sérültek.

"A pénteki nagyima után palesztinok százai kövekkel dobálták meg a Magrebiek kapujánál álló rendőröket"  mondta Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő. A kapu a Mecsetek terére vezető egyetlen olyan bejárat, amelyet a nem muzulmánok használhatnak.

Több száz rendőr hatolt be a térre, ahol hanggránátokat vetettek be a tömeg szétoszlatására mondta még a szóvivő. "Több tucatnyi fiatal van továbbra is az al-Aksza mecsetben, de a téren helyreállt a rend"  tette hozzá. Több rendőr könnyebben megsérült a kődobálásban. Palesztin egészségügyi illetékesek szerint négy tüntető sérült meg.

Az elmúlt hét feszülten telt a Mecsetek terén. Az izraeli rendőrség vasárnap 18 palesztint vett őrizetbe, akik turistákat dobáltak kövekkel. Kedden keresztény és zsidó zarándokokat kísérő izraeli rendőröket dobáltak meg kövekkel. Egy rendőrtiszt könnyebben megsérült, két palesztint őrizetbe vettek. Csütörtökön hét palesztint állítottak elő látogatókkal kitört újabb incidensek miatt.

Rovatok