Index Vakbarát Hírportál

Már állomásokkal korábban baj lehetett a fékekkel

2012. február 26., vasárnap 12:04

A mozdonyvezető kihallgatásán a hibás fékeket okolta a szerdai argentin vonatbalesetért, állítják a vallomást ismerő források. Az utasokkal teli vonat nem tudott megállni az állomáson, és belesodródott a sínek végén lévő akadályba.

Pénteken 51-re emelkedett a baleset áldozatainak száma, miután egy húszéves férfi holttestét is megtalálták, több mint 700-an megsebesültek a balesetben, írja a BBC.

A mozdonyvezető állítólag azt állította, többször is figyelmeztette feletteseit, hogy problémák vannak a fékkel. „Az összes állomásnál szóltam, hogy baj van a fékekkel, de ők csak azt válaszolták: tovább, tovább" – idézi a Noticias Argentinas hírügynökség Marcos Cordóbát.

A huszonnyolc éves férfi megsérült, de túlélte a balesetet, a tűzoltók vágták ki a mozdonyból. A vizsgálóbíró megengedte, hogy hazamenjen, de a héten majd újból meg kell jelennie az ügyészségen. A vérvizsgálat kizárta, hogy Cordóba alkoholt fogyasztott, vagy kábítószer hatása alatt állt volna a balesetkor.

Juan Pablo Schiavo közlekedésügyi miniszter jelezte, hogy megvizsgálják a mozdonyvezető és a központ közötti beszélgetésekről készült hangfelvételeket.

Rovatok