Index Vakbarát Hírportál

Kártyavárként omlott össze egy asztraháni panel

2012. február 27., hétfő 23:25

Valószínűleg gázrobbanás történt egy kilencemeletes sorházban hétfőn a dél-oroszországi Asztrahánban. A robbanás a ház egyik alsó szintjén történt, majd pár perccel később a fölső szintek leszakadtak. A hat lépcsőházból álló panelsorház második épülete teljesen megsemmisült.

Az előzetes adatok szerint 11 ember megsérült, később azonban kiderült, hogy hat halálos áldozata biztos van az omlásnak. További négy embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. A sérületk szám közben szintén emelkedett.  A sorház első és harmadik épületéből 26 embert kimenekítettek.

A mentőalakulatok szerint nem kizárt, hogy a romok alatt emberek vannak, tucatnyi lakót eltűntként tartanak számon. A törmelékeket keresőkutyákkal kutatják át.

Egyelőre nem tudni egészen pontosan, hogy mi okozta a történteket. Korábban Vlagyimir Markin, a nyomozóhatóság képviselője azt mondta, hogy egy gázpalack robbant fel az épület földszinti boltjában. A helyi rendfenntartó erők ugyanakkor a terrorcselekmény lehetőségét sem zárják ki.

Rovatok