Index Vakbarát Hírportál

Egy tálca sört borítottak Merkel nyakába

2012. február 28., kedd 11:55

Egy egész tálcányi, egész pontosan öt pohár sört borított Angela Merkel német kancellár nyakába egy pincér Németországban. A kancellár hamvazószerdán a Mecklenburg-Vorpommernben lévő Demminben vett részt a kereszténydemokraták rendezvényén, amikor a sört felszolgáló pincér megbotlott és a nyakába öntötte a sört.

A Bild az eset után megszólaltatta a 21 éves pincért, aki élete legkínosabb eseményének nevezte a történteket. Mint mondta, egy kolléganőjének kellett volna kivinni a sört, de ő annyira izgult, hogy átvállalta a feladatot tőle. Amikor azonban a kancellárhoz ért a tálcával, megcsúszott és hiába próbálta megfogni a poharakat, azok leborultak.

A 21 éves pincér még el is kiáltotta magát, hogy Scheiße, ami cizellált magyar fordításban körülbelül annyit jelent, hogy bassza meg. A videón is látható és a pincér is megerősítette, hogy a kancellár végig nyugodtan viselkedett, sőt visszamosolygott rá, nem sokkal később pedig mintha mi sem történt volna, sörtől átázott blézerében köszöntőbeszédet mondott.

A pincér a Bildnek elmondta: virágot akar vinni Angela Merkelnek, hogy személyesen kérjen bocsánatot tőle a történtekért.

Rovatok